sâmbătă, 2 aprilie 2016



Luna lui April a debutat cu doua noi achizitii (noi dar vechi- o sa intelegeti pe parcursul articolului) : parfumul Bvlgari Jasmin Noir (a patra data cand il achizitionez) si luciul de buze Jucy Tubes Lancome (ale carui merite sunt enumerate de mai toate modele pe Fashion TV).


Sa incepem cu istoria mea cu Bvlgari : Totul a inceput intr-o insorita zi de toamna cand am poposit in Bucuresti si am nimerit cateva zile la o verisoara. Ea folosea parfumul Bvlgari Omnia Crystalline si DKNY (nu sunt fan DKNY, deci m-am concentrat pe sticluta de Bvlgari).

Asadar, in urmatoare dimineata, inainte sa ies pe usa (si pe furis), am infaptuit un sacrilegiu : am pufait de cateva ori pe esarfa minunatul pafum al verisoarei, apoi am inchis usa repejor. Ei bine, pe cand coboram scarile am simtit un miros de tamaie (foarte placut, o aroma dulceaga de tamaie, neacompaniata de note de santal sau lemnoase) si am zis (ce credeti?) ca a murit un vecin de pe scara. Chiar ma uitam dupa lumanari ca prea mirosea ¨de aproape¨.

Abia dupa ce am iesit din bloc si am mers cateva strazi gandind ca ¨tot miros a tamaie, nu mai dispare mirosul asta, ma fac de ras la facultate¨ am realizat ca esarfa mea mirosea a...tamaie...eh, eu o simpla provinciala obisnuita cu Avon si Oriflame, nu stiam ce inseamna ¨parfum de firma¨. 

Mi-a placut foarte mult ca parfumul a persistat intreaga zi, si mi s-a parut ca e foarte compatibil cu pielea mea (asa cum mirosea parfumul in sticluta, tot asa mirosea si pe pielea mea).

Am ramas mult timp cu gandul la acest parfum (cand mai strang banuti, mi-l voi lua si eu-am planuit), dar...parca nu era parfumul pe care mi-l doresc eu. Prefer parfumurile florale, dar si cu ceva note lemnoase, puternice. Si peste 1-2 ani cand am cumparat parfumul Lolita Lempicka din Sephora, domnisoara de la casa m-a invitat sa testez noul parfum Bvlgari Jasmin Noir.

Am fost tare curioasa, asa incat mi-am pufait pe incheietura mainii, parfumul minune. Si da, am uitat complet de noua achizitie si mi-am spus ca acel parfum va fi noul meu parfum ¨no matter what and how¨. Cu ocazia Craciunului mi-am oferit cadou primul Bvlgari Mon Jasmin Noir.

In timpul vacantei, am luat parfumul acasa, si miroasea atat de bine, inca mama s-a indragostit de el. A fost o dragoste nemarturisita, dar parfumul a tradat-o. Ce sa mai spun de colegele de apartament, de care am fugit cu sticluta minune acasa, se parfumau cu el si, ei bine dupa o zi intreaga in oras, erau tradate de notele pregnante de iasomie si santal inca de cum intrau pe usa.

Iar eu pot spune ca, pana atunci nu mai avusesem (si nici pana acum nu am)  un parfum care sa persiste atat de mult, si sa imi placa cum miroase pe pielea mea intreaga zi. Si notele de baza si cele de varf sunt minunate.

Il purtam mereu, de la cursurile de la facultate, pana la iesirile in oras. Deci, l-am si terminat foarte repede. Dupa o perioada in care m-am jucat cu cele mai dulci arome, Nina Ricci sau Amor Amor Cacharel, mi l-am ¨procurat¨ din nou.

Principala aroma a parfumului Jasmin Noir este, asa cum sugereaza si numele, este iasomia. Cu toate acestea, parfumul nu este floral romantic si atat, ci misterios si puternic. Aromele de chihlimbar si lemn pretios sunt insotite de mirosul de gardenii, migdale condimentate  si lemn dulce. Este un parfum floral-lemnos in care toate notele sunt maiestuos combinate, astfel incat e greu sa nu te indragostesti de el. 

Si cum prima dragoste nu se uita niciodata, ma intorc mereu la acest parfum, poate si in cautarea vremurilor trecute si lipsite de griji din studentie. 

Despre Juicy Tube pot spune ca sunt la prima testare si l-am achizitionat in special pe baza reviewurilor majoritatii persoanelor care il recomanda ca un produs de o calitate ¨exceptionala¨. Eu am mai incercat de-a lungul timpul multe glossuri de buze, de la diverse firme, cum ar fi Estee Lauder si Dior, si pot spune ca inca nu am gasit gossul perfect. Cred ca eu sunt persoana care prefera doar rujurile compacte si gaseste numai minusuri glossurilor. 

+ : Imi place la acest gloss parfumul fructat si particulele stralucitoare, imi place ca este foarte concentrat si are un efect volumizing pe buzele mele. Iar amabalajul in tub il face pretabil pentru o aplicare precisa si lipsita de griji chiar si in lipsa de oglinjoara. 

-: Imi place mai putin ca il simt pe buze asa concentrat, parca ar fi glicerina sau un ulei foarte gros, mi se pare prea lipicios. Uneori, ma gandesc cu nostalgie la gloss-urile pe care le foloseam cand era mai mica, inainte de liceu, nu contineau decat ¨castor oil¨ si nu promiteau nimic special (1 leu un gloss). Nu erau dense, lipicioase si roll on-ul mi se parea foarte practic pentru un gloss. 

Dar vremurile s-au schimbat, si noi cu ele, :) si iata ca am ajuns sa testez celebrul Jucy Tubes. Nu vreau sa-i acord o nota, deoarece sunt foarte exigenta cand e vorba de ce vreau de la un ruj, si nota mea ar fi profund subiectiva. 

Il voi folosi in urmatoarea perioada. Tot ce sper este sa nu adie vantul fix atunci cand ies din bloc ca sa imi lipeasca parul de gloss. Poate ca in timp voi deveni si eu ¨addicted to¨ acest gloss mult laudat.





4 comentarii:

  1. Foarte frumos articolul. Cred ca o sa incerc si eu parfumul. Despre gloss... nu prea sunt fan gloss-uri. Crezi ca mi s-ar potrivi parfumul?!?

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos articolul. Cred ca o sa incerc si eu parfumul. Despre gloss... nu prea sunt fan gloss-uri. Crezi ca mi s-ar potrivi parfumul?!?

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, cred ca ti se potriveste. Ca sa fii sigura, il poti incerca intr-o parfumerie pe piele si pe tester. E un parfum care persista foarte mult, inclusiv notele de baza de iasomie. :*

    RăspundețiȘtergere