duminică, 27 martie 2016


Pulpe de curcan la cuptor cu mix de legume

Astazi am preparat o reteta foarte simpla, dar gustoasa. Am primit un curcan de la tara (si da, din pacate, este o mare diferenta intre carnea pe care o gasim in supermarket si carnea de la un animal crescut la tara). Carnea curcanului arata asa bine, incat puteam foarte bine sa o confund cu carnea de fazan.

Timp de preparare

40 min.

Ingrediente :

-pulpele superioare de la un curcan
-500-600 g mix de legume (porumb, mazare, morcov si ardei). Se pot folosi si legume congelate.
-1 lingura de ulei
-300 g rosii taiate cubulete
-sare si piper
-1 lingurita boia de ardei
-condimente  : tarhon, oregano si cimbrisor
-3-4 catei de usturoi
-1 cana supa de legume



Spalam pulpele de curcan si le crestam cu un cutit. Le presaram cu sare si piper.


Intr-o tava adaugam 1 lingura de ulei si punem pulpele.

Acoperim tava cu folie de aluminiu pentru ca pulpele sa se patrunda bine in interior si sa nu se arda la suprafata.

Punem tava la cuptorul incalzit si o lasam timp de 20 de minute.

Apoi adaugam mixul de legume, rosii taiate cubulete, condimentele, supa de legume si acoperim tava cu folie de aluminiu. Lasam tava la cuptor inca 10-15 minute.

 Inlaturam folia de aluminiu si mai lasam inca 10 minute la gatit.



Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu