vineri, 9 decembrie 2016

Impresii din campania de testare Gourmet de Strut


#buzzgourmetdestrut

Datorita Buzzstore am avut ocazia de a prepara si degusta, pentru prima data, carne de strut.

Fiind pasionata de istorie, stiam ca strutul a fost vanat inca din Antichitate pentru carnea sa, foarte apreciata in special de romani, incat a devenit o specie aproape pe cale de disparitie.

Romanii obisnuiau sa consume carnea de strut cruda, taiata felii subtiri, servita pe farfurii calde, iar printre retetetele din cartea de bucate  De re Coquinaria  gasim si retete cu acest tip de carne (spre exemplu ¨Friptura de strut in sos de menta¨).

Intre timp, secolele s-au scurs, barbarii au navalit in Europa si am uitat de vechile delicatese. Iata ca a venit timpul sa le redescoperim.

Mi-a facut o adevarata placere sa gatesc pentru familia mea carne de strut, am inceput seria preparatelor cu un steak de strut si inca ma gandesc la retete care sa puna in valoare gustul deosebit al acestui tip de carne.
Toti s-au declarati incantati de gustul bogat, dar fara a compromite silueta. 

Exista multe modalitati de preparare, insa, fata de timpul alocat prepararii altor tipuri de carne, carnea de strut se gateste mai repede.

In acest tabel gasim temperatura si timpul de gatire recomandat pentru diferite preparate:


                                  sursa : https://www.struti.ro/faq


Carnea de strut face parte din categoria carnurilor rosii si se apropie foarte mult ca textura si gust de cea de vita, este bogata in proteine, dar saraca in grasimi. 

Iata rezultatele unui studiu recent al USDA, care a comparat valorile nutritive ale carnii de pui, vita si strut:



                           sursa : https://www.struti.ro/beneficii

Carnea de strut contine putine grasimi, colesterol si colagen, ceea ce inseamna ca este foarte uşor digerabilă, iar valorile nutritionale o recomanda pentru consum persoanelor cu diverse afectiuni cum ar fi diabetici, anemici, hipertensivi, sau persoane la dieta datorita continutului scazut de sodiu si a continutului mare de acizi grasi Omega 3, 6 si 9, fier, magneziu, fosfor.

In cadrul campaniei de testare Buzzstore am pregatit primit un kit de testare Gourmet de Strut care continea: 



  • 6 burgeri congelati
  • Steak de strut (1 kg)
  • Gulas de strut (1kg)

Am gatit in cadrul acestei campanii 7 retete:

Burgeri de strut  


Strut Wellington

Curry de strut


Placinta ciobanului cu carne de strut


Ciorba de strut



Strut a la Stroganoff


Steak de strut cu salta de rucola



Pentru ca, atat mie cat si familiei mele ne-a placut carnea de strut, am mai comandat pipote (au un continut mare de seleniu) si goulash.


O pipota (ce vedeti in poza de mai jos) am marinat-o peste noapte in vin, ulei de masline, condimente si  am gatit-o la cuptor, in sos de vin alb. Am servit-o in sos de ceapa carmelizata. A fost delicioasa. Nu am facut poze, deoarece nu am avut la indemana ¨aparatul¨.



Data viitoare, cand voi gati cealalta pipota, ma voi inarma cu toate uneltele, inclusiv aparatul foto si voi face poze.

Daca doriti sa gatiti pipote de strut, fie la gratar, sau cuptor, va sugerez sa le taiati in felii subtiri cat inca sunt semicongelate (fiind decongelate, nu le veti mai putea taia frumos).

Acesta campanie Buzzstore, la care am avut sansa de a fi selectata, a contribuit la diversificarea culturii mele gastronomice si mi-a imbogatit universul culinar.

Va invit si pe voi sa degustati carnea de strut, fie, acasa, fie intr-un restaurant, este o aventura in cultura gastronomica pe care merita sa o traiti.



 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu