duminică, 27 noiembrie 2016

Curry de strut



 #buzzgourmetdestrut

Astazi vreau sa va arat o reteta foarte rapida, de weekend, pe care o puteti pregati ori de cate ori nu aveti foarte mult timp la dispozitie, dar vreti sa va impresionati mesenii. 

Curry-ul este o mancare populara in India si a fost insusita de englezi in perioada colonizarilor. Prima reteta de curry o gasim in cartea de bucate a lui Hannah Glasse (marturisesc ca obisnuiesc sa ma uit, ori de cate ori am timp la emisiuni culinare si am observat ca, chiar si la peste 250 de ani de la moartea sa, Glasse este un reper pentru bucatarii englezi). Curry-ul ei era foarte pal, deoarece in reteta traditionala de curry nu gaseam ingrediente precum paprika sau rosii.

In zilele noastre, curry-ul este o mancare des intalnita in Anglia deoarece se prepara cu usurinta, iar aroma bogata a sosului impresioneaza chiar si pe cele mai pretentioase persoane.

Astazi am gatit curry de strut cu legume, combinand mai multe retete, si punand cate ceva de la mine. De obicei curry-ul se serveste cu orez sau cartofi, dar eu l-am servit simplu, perfect adaptat unei cine lejere.


Iata ingredientele de care avem nevoie:

- 500 de gr de goulash de strut (pe care il puteti achizitiona de aici: https://www.struti.ro/goulash-2)
 – 2 cepe taiate marunt
– 1 ardei gras rosu taiat fasii subtiri
– 1 morcov mare taiat rondele subtiri
– 4 linguri ulei ulei de masline
– 300 de gr rosii in bulion
- 300 de gr linte verde
 – o cana de apa (sau lapte de cocos sau lapte)
– 4 catei de usturoi zdrobiti
 – 2 linguri curry
– 2 lingurite turmeric
– 2 lingurite paprika afumata iute (daca nu va plac mancarurile picante, puteti folosi boia dulce)
– 2 lingurite ghimbir dat pe razatoare
– sare, piper si patrunjel

Timp de preparare : 40 de minute

Mod de preparare:



1. Incingem tigaia, adaugam cele 4 linguri de ulei de masline si punem ceapa 1-2 minute la calit.


2. Dupa 2 minute adaugam si carnea peste ceapa si o rumenim bine pe ambele parti, timp de 3 minute.

3. Punem in tigaie si condimentele (curry, ghimbir, turmeric, usturoi, paprika), lasandu-le inca 2 minute la foc mic pentru a se intrepatrunde aromele.


4. Adaugam morcovul si ardeiul, rosiile cubulete in sos, cana de apa si lintea. Amestecam toate ingredientele si lasam tigaia pe foc inca 15-20 de minute. La sfarsit presaram patrujel tocat marunt, sare si piper



Aromele de ghimbir, turmeric si curry ma imbiau, drept urmare, m-am si ars putin cand am gustat sosul, dar nu regret. Surpriza a fost placuta si sunt multumita de rezultat.

Ce pot sa va zic despre aceasta reteta, curry cu strut, in cateva cuvinte: este o reteta pe care merita sa o incercati, fiind extrem de versatila (puteti asorta o garnitura de cartofi natur sau orez).

De asemenea, puteti inlocui carnea de strut cu cea de vanat sau pui, dupa cum doriti.



Un comentariu: