joi, 17 noiembrie 2016

Strut Wellington

#buzzgourmetdestrut

Caracteristicile si versatilitatea carnii Gourmet de strut o transforma in alegerea ideala atunci cand doresti sa prepari o masă usoara, o cina sau un pranz bogate nutritiv si gustoase.

 
Astazi am gatit o reteta clasica pentru bucataria franceza si engleza, inlocuind carnea de vita cu cea de strut (cu care seamana la gust).

Carnea de strut este net superioara din punctul de vedere al beneficiilor pentru sanatate, deoarece contine mai putine grasimi si este mai saraca in colesterol.

Preparatul a fost foarte apreciat de toti membrii familiei, care s-au declarat incantati de gustul deosebit al carnii de strut, dar si de beneficiile nutrionale.

Reteta preparatului de astazi o gasiti mai jos:

Strut Wellington

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 500 de gr steak de strut ( il puteti achizitiona de aici : https://www.struti.ro/steak-2)
- felii de sunca sau prosciutto
- 2 cepe rosii taiate marunt
- 4 catei de usturoi
- 300 de gr ciuperci proaspete sau la conserva
- aluat de foietaj
- 1 ou
- 3 linguri ulei de masline
- 3 lingurite mustar de Dijon
- cimbru, sare si piper



Timp de preparare: 15-20 de minute

Timp de gatit: 1h10 minute

Mod de preparare:

1. Intr-o tigaie se adauga 2 linguri de ulei de masline si se caleste ceapa, usturoiul si ciupercile taiate marunt (se poate folosi robotul). Se calesc pana se evapora aproape toata apa. Se adauga cimbru, sare si piper dupa gust. Se scoate amestecul pe o farfurie si se lasa la racit.



2. Steakul de strut se da la tigaie si se rumeneste bine pe toate partile.

3. Dupa ce s-a racit, il ungem peste tot cu mustar de Dijon.


4. Pe o folie de plastic intindem aluatul de foietaj. Peste foietaj punem feliile de sunca sau prosciutto.


5. Peste feliile de sunca intindem uniform ceapa si ciupercile calite in prealabil.

6. Rulam foietajul cu ajutorul foliei de plastic, avand grija ca marginile sa ramana in interior. Ungem apoi aluatul cu un ou batut si facem mici crestaturi la suprafata.


7. Preparatul se coace la cuptor pentru aprox. 40 de minute, dupa care se lasa la racit si se taie felii.


8. Strutul Wellington se serveste in diferite feluri, dupa preferinte (cu sos de piper verde sau de ceapa caramelizata, salata de rucola, cartofi wedges etc.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu