duminică, 30 octombrie 2016

Ciorba a la grec de strut



Carnea de strut este o carne frageda, gustoasa si face parte din categoria carnurilor rosii.

Este o carne cu un continut redus de grasimi (in medie 1% respectiv 105 Kcal./100gr) si colesterol (sub 60 mg/100gr).

Astazi am gatit o ciorba gustoasa de strut.

Iata reteta mea:

Ingrediente pentru 4 persoane:



- 500 gr carne de strut (puteti achizitiona de aici: https://www.struti.ro/goulash-2)
- 1,5 l apa
- 1 morcov
- cateva rondele de telina taiate marunt
- o rosie taiata cubulete
- 2 cepe mici
- 300 gr cartofi
- 2 linguri de orez sau fidea
- zeama de la o lamaie
- un ou
- o lingura de smantana
- sare, patrunjel si leustean tocat

Preparare:

1. Se taie carnea in cuburi, morcovul, rosia, telina si ceapa


2. Se pune apa la fiert, se adauga carnea, legumele si se fierbe aprox. 30 de minute la foc mic.

3. Se adauga cartofii taiati cubulete si se fierbe totul inca 10 de minute

4. Intre timp, intr-un castron batem un ou, adaugam zeama de la o lamaie si o lingura de smantana.


5. Adaugam compozitia peste ciorba si fideaua sau 2 linguri de orez.


6. Mai lasam la foc ciorba 2-3 minute.

La sfarsit adaugam sare dupa gust si presaram leustean si patrunjel tocat fin


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu