Astazi am continuat seria preparatelor care au ca ingredient principal carnea de strut cu o placinta rustica.
Reteta mea, pe care va invit sa o incercati, este aceasta:
Ingrediente:
- 350 gr. carne tocata de strut
- 350 gr. cartofi
- 350 gr aluat de placinta
- 1 ceapa medie sau 2 cepe mici
- 1 morcov
- 1 lingura de faina
- o cana de stock (supa) de legume
- 50 gr unt
- 3-4 catei de usturoi
- o rosie taiata cubulete sau o jumatate de cutie de rosii in bulion
- 30 gr de cascaval ras
- cimbru
- patrunjel tocat
- un ou batut (cu care ungem aluatul)
- sare, piper
Timp de preparare : aprox. 80-90 min.
Cum se prepara:
1. Carnea tocata se amesteca cu cimbru, patrunjel tocat, sare, piper, usturoi zdrobit si o lingura de faina. Se acopera cu o folie de plastic si se depoziteaza la frigider pentru intrepatrunderea aromelor.
2. Intre timp curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa si sare. Dupa ce ce au fiert, ii pasam, adaugam o bucata de unt si putina supa de legume (puteti pune o jumatate de cana de lapte).
3. Se taie ceapa si morcovul si se calesc intr-o tigaie.
4. In tigaie adaugam carnea, rosia taiata si restul de supa. Se fierb 20 de minute.
5. Ungem o tava cu ulei de masline sau o bucata de unt, intindem aluatul, adaugam cartofii pasati si carnea de strut gatita la tigaie.
6. Punem placinta la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.
7. La sfarsit presaram piper, patrunjel tocat si cascaval ras pe deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu