duminică, 30 octombrie 2016
Steak de strut cu salata de rucola
Astazi am continuat seria rasfaturilor culinare Gourmet de Strut cu o friptura de strut (am marinat steakul 1h in 3 linguri de ulei de masline, 3 lingurite otet balsamic, cimbru, usturoi, piper si sare).
Steakul de strut a fost fraged si aromat, imi place din ce in ce mai mult carnea de strut.
Iata reteta mea:
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 4 buc. steak 150 gr (puteti achizitiona de aici: https://www.struti.ro/steak-2) - 3 linguri ulei de masline
- 3 lingurite otet balsamic
- cimbru
- 3 catei de usturoi
- piper si sare
150 de gr rucola (pentru salata). In salata de rucola putem adauga rosii si castraveti.
Mod de preparare:
1. Bucatile de steak se marineaza la frigider in 3 linguri de ulei de masline, 3 lingurite otet balsamic (sau vin rosu, sau suc de lamaie) si condimente (cimbru, usturoi, piper, sare).
2. Fileurile se prajesc pe grill la foc mic cate 5 minute pe ambele parti, dupa care se scot si se pun la cald.
3. Se aseaza carnea pe farfurii
4. Friptura poate fi servita cu diverse garnituri, dupa placul fiecaruia: cartofi natur, broccoli, salata de rucola, morcov soté, sos alb sau rosu...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu