duminică, 30 octombrie 2016

Steak de strut cu salata de rucola


Astazi am continuat seria rasfaturilor culinare Gourmet de Strut cu o friptura de strut (am marinat steakul 1h in 3 linguri de ulei de masline, 3 lingurite otet balsamic, cimbru, usturoi, piper si sare).

Steakul de strut a fost fraged si aromat, imi place din ce in ce mai mult carnea de strut.

Iata reteta mea:

Ingrediente pentru 4 persoane:







- 4 buc. steak 150 gr (puteti achizitiona de aici: https://www.struti.ro/steak-2) - 3 linguri ulei de masline
- 3 lingurite otet balsamic
- cimbru
- 3 catei de usturoi
- piper si sare
150 de gr rucola (pentru salata). In salata de rucola putem adauga rosii si castraveti.

Mod de preparare:

1. Bucatile de steak se marineaza la frigider in 3 linguri de ulei de masline, 3 lingurite otet balsamic (sau vin rosu, sau suc de lamaie) si condimente (cimbru, usturoi, piper, sare).


2. Fileurile se prajesc pe grill la foc mic cate 5 minute pe ambele parti, dupa care se scot si se pun la cald.


3. Se aseaza carnea pe farfurii



4. Friptura poate fi servita cu diverse garnituri, dupa placul fiecaruia: cartofi natur, broccoli, salata de rucola, morcov soté, sos alb sau rosu...





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu