sâmbătă, 29 octombrie 2016

Strut a la Stroganoff


 La sfarsit de saptamana m-am gandit sa gatesc una dintre retetele mele preferate



Carnea Gourmet de Strut este delicioasa si vinul rose petiant a pus-o in valoare. 


Timp de preparare: 40 de minute










                                                    Ingrediente:



- 400 gr steak de strut
- 2 cepe mici
- 150 gr ciuperci
- ulei de masline
- 50 gr faina
- 3 linguri smantana
- 1 lingura mustar Dijon
- sare si piper
- 300 de ml supa de strut sau legume
- patrunjel

Mod de preparare:

1. 400 de gr de steak de strut se taie fasii subtiri si se da prin faina



















2. Intr-o tigaie incinsa se pune o lingura ulei de masline si se adauga fileurile. Se lasa sa se prajeasca bine pe ambele parti, iar apoi se scot pe o farfurie.






















3. In tigaie calim ceapa taiata marunt si ciupercile.

4. Peste ceapa si ciupercile din tigaie punem fileurile si stocul de legume.


5. Intre timp intr-un castron amestecam 3 linguri
de smantana cu o lingura de mustar de Dijon.











6. Dupa ce supa a scazut suficient (aprox. 20 de minute) turnam si sosul alb

7. Amestecam bine preparatul si il mai lasam cateva minute la foc mic.

La sfarsit presaram sare, piper si putin patrunjel

Se serveste cald cu cartofi sau paste.

Eu am ales sa-l servesc de data aceasta cu noodles.

Exista mai multe variatii ale retetei originale Stroganoff (sau Stroganov); reteta initiala nu continea ceapa, ciuperci sau castraveti murati.

In unele retete gasim ingrediente precum castraveti murati sau alcool (vin alb sau coniac). De asemenea, in secolul al XVII-lea carnea era taiata cubulete, mai tarziu aparand fileurile.

Fiind o fana declarata a retetei, pot spune ca pana acum am incercat aproape toate variatiile...insa nu si carnea de strut in locul celei de vita.

Carnea de strut are un gust asemanator celei de vita/vanat si se potriveste de minune cu sosul alb de mustar.

Va invit si pe voi sa incercati aceasta reteta. Este foarte simpla, iar rezultatul va fi cu siguranta apreciat de meseni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu