luni, 17 octombrie 2016

Gatim cu gratarul electric Philips HD6323/20



De ceva timp cautam un gratar grill, dar nu ma puteam decide asupra unui produs sau altul, caci toate imi faceau cu ochiul. Criteriul principal in filtrarea ofertelor a constat in capacul de sticla cu care venea produsul.

De-a lungul timpului am mai avut gratare electrice care nu aveau capac si fie faceau foarte mult fum, fie prepararea produsului dura mult. Plus ca, fara capac, nu poti gati cartofi copti sau alte legume.

O alta problema pe care am avut-o cu celelalte grilluri era termostatul care declansa rar. Adica il porneai, se incalzea putin, dupa care se oprea.

Nu puteam face nimic daca foloseam treapta maxima de viteza, trebuia sa astept sa declanseze din nou termostatul. Si uite asa, gatitul dura o vesnicie.

De aceea, am fost sceptica cand tatonam piata, dar mi-am spus ca, desi nu-mi sta in fire, daca produsul ma nemultumeste, il returnez.

De un real folos sunt si review-urile celorlalti cumparatori, pe care le-am parcurs constiincioasa aici. Stiu, unele sunt contradictorii, un cumparator spune ca nu se astepta sa fie asa mare, altul ca e foarte mic, dar in principiu mi-am facut o idee; daca nici unul nu a reclamat functionarea nepotrivita a termostatului cum am vazut la alte gratare, poate nu voi avea probleme.

Ca de obicei, cei de la Emag au fost prompti si mi-au livrat produsul in cateva zile.

Marturisesc ca eram nerabdatoare sa primesc coletul, asa incat deja ii alocasem un loc in bucatarie noului gadget si ma pregatisem sa-l testez cu cateva fileuri de porc.

Asteptarile mele nu au fost inselate, la prima vedere am primit un produs aspectuos si usor de asamblat/folosit.

Trebuie sa va spun ca gratarul electric Philips HD6323/20 este disponibil in doua variante: cu capac de sticla (aprox. 400 ron), sau fara capac (aprox. 280 ron).

Acesta este gratarul :


















Dupa ce l-am clatit bine, am zis ca trebuie sa-l testez. Prima data am ales sa prepar fileuri la gratar.



Gratarul are trei trepte de viteze. Am ales sa folosesc treapta a 5-a (230 grade). In cateva secunde, carnea deja sfaraia pe grill. Pana am facut poza, dupa cum puteti observa mai sus, carnea era aproape gatita pe o parte.

Am fost realmente impresionata de viteza cu care se inclazeste, iar termostatul nu s-a oprit deloc in timpul prepararii.



Fiind taiate subtiri, fileurile de porc s-au gatit foarte repede, in aprox. 15 minute.

Gratarul are o placa dubla care permite alegerea grillului striat sau neted, asa incat va puteti bucura de mancare exact in modul in care va doriti.

Placa neteda este potrivita pentru gatirea bucatilor mici de mancare, a legumelor sau a clatitelor. Suprafata striata creeaza efectul de gratar.

Temperatura variaza de la 70°C - treapta 1 la 230°C - treapta 5.
 

Puncte pro:

* se asambleaza rapid
* este un grill usor (aprox. 2kg), deci poate fi transportat usor
* are o placa dubla: o placa striata cu care poti obtine efect de gratar cu carbuni pe carnea preparata si o placa neteda potrivita pentru coacerea legumelor (vinete, ciuperci, cartofi....)
* are 5 trepte de viteza cu temperaturi care variaza intre 70°C si 230°C
* placile sunt antiaderente; gatim mai sanatos, fara sa folosim ulei
* are o tava de grasime integrata pentru a colecta grasimea in exces. Tava poate fi spalata in masina de spalat vase
* gratarul  este inclinat, ceea ce determina scurgerea grasimii in tava, reducand asadar mirosul si fumul
* are capac de sticla pentru o gatire mai rapida a preparatelor
* se spala usor
* are garantie 2 ani

Puncte minus:

* Nu-mi place designul capacului de sticla. Ar fi putut fi putin mai inalt. 

Am gatit copanele si am vrut sa pun si capacul de sticla. Abia s-a fixat, copanelele fiind destul de voluminoase. Ma tenteaza ideea de a gati si un pui, dar stiu ca voi intampina acelasi neajuns; adica capacul nu este suficient de inalt.

Avand in vedere ca modelul cu capac este mai scump, ar fi trebuit ca proiectantii sa masoare mai bine inaltimea.

Ideea de a pregati copanele la grill nu e a mea, cum puteti observa in prima poza, pe partea din fata a grill-ului sunt cateva ilustratii cu produse care pot fi preparate si apar bineinteles...copanelele.

* pretul cam piperat.

Daca vreti sa achizitionati un astfel de grill, va sfatuiesc sa consultati periodic ofertele online. Emag are uneori, dupa cum stiti, oferte sau campanii promotionale.

Black Friday se apropie cu pasi repezi :), deci exista posibilitatea sa aveti o surpriza placuta.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu